Маршрути

Здравейте,
Предложените досега маршрути за разходка, които ще откриете тук, имат за начална точка град Дупница, разположен в най-дясната част на трасето, и завършват в град Крива Паланка (в лявата част на екрана).
Пръснати по тях ще можете да откриете много от скритите места, описани в страницата “Културно-исторически обекти”, като под картата ще можете да видите техните имена. Изберете кое и да е от тях и то ще Ви отведете до страница с повече информация.
Приятно разглеждане!


Вашият Маршрут 1

Маршрута съдържа шест интересни “точки” и е с минимална продължителност час и четиредесет и седем минути (в едната посока), но най-добре си запазете целият ден, защото това не включва времето, което ще отделите на всеки един от обектите.

За начална точка на този маршрут сме избрали: 1) Часовниковата кула в град Дупница (в дясната част на екрана), до която можете да стигнетеге и пеша от центъра на града. Така ще имате възможност да посетите разположени в близост до нея и някои други обекти, които могат да привлекат Вашият интерес. Следващите стъпки по този маршрут (посоката на движение е от дясно на ляво по неговата очертана линия) са:


Вашият Маршрут 2

Маршрута съдържа седем интересни “точки” и е с минимална продължителност от два часа и седем минути (в едната посока), но най-добре си запазете целият ден, защото това не включва времето, което ще отделите на всеки един от обектите.

И за този маршрут началната точка е: 1) Часовниковата кула в град Дупница (в дясната част на екрана), до която можете да стигнетеге и пеша от центъра на града. Така ще имате възможност да посетите разположени в близост до нея и някои други обекти, които могат да привлекат Вашият интерес.

Следващите стъпки по този маршрут (посоката на движение е от дясно на ляво по неговата очертана линия) са:

За тези от Вас, които ще изберат този маршрут в него е включена и Художествена галерия “Владимир Димитров Майстора”, която не можем да наречем “непозната”, но наистина заслужава специално внимание.


Вашият Маршрут 3

Маршрута може да се определи като “най-авантюристичен” от тези, които Ви предлагаме. В него са включени девет “точки” с различна историческа тематика. Макар продължителността му да е приблизително три часа (в едната посока), подгответе се той не само да заеме целият Ви ден, но и да Ви даде повод за нощувка в град Крива Паланка. Някои от обектите предполагат и пешеходна разходка сред природата, затова се подгответе да слезете от колата и да се докоснете до природата около Вас.

За начална точка на този маршрут сме избрали: 1) Дупнишката крепост . Част от пътя до нея е пешеходна пътека. От върха на хълма ще можете да получите поглед над града. Разгледайте и 2) Часовниковата кула (и двата обекта са в дясната част на екрана) и нека и това пътешествие започне от град Дупница. Следващите стъпки по този маршрут (посоката на движение е от дясно на ляво по неговата очертана линия) са:

*Посочената примерна отправна точка (имаща за цел да Ви даде ориентир в града) на тази разходка ще Ви даде възможност да разгледате: Римските терми, Пирговата кула, Чифте баня, Ахмед бей джамия („Християнската джамия“), които обекти са разположени в непосредствена близост един от друг.