Минали събития:


ПЪРВИ ФЕСТИВАЛ НА СПОРТНИТЕ КЛУБОВЕ В ОБЩИНА ДУПНИЦА

По инициатива на Постоянната комисия по спорт към ОбС Дупница и с активното съдействие на Община Дупница, в града ни се проведе първият демонстрационен фестивал на спортовете. В него участваха 12 официално регистрирани спортни клуба от Дупница, плюс момчетата от нерегистрирания и малко известен спорт Street Workout (свободно спортуване извън зала).

Фестивалът беше открит с пищна церемония и издигане на националния флаг от Европейската шампионка и “Спортист на Дупница” 2023 Алисия Сусанина.

Гост на събитието беше кметът на града г -н Първан Дангов, който благодари на организаторите и поздрави участниците, като им пожела още повече успехи, силна воля и любов към спорта.

Уникалният празник стана възможен благодарение на усилията на общинските съветници г – н Иво Ников и доайена на спорта в Дупница г – н Асен Илиев . “Искам да покажем пред обществеността и младите хора на гр. Дупница, какви спортове се развиват в града ни. Целта ни е да привлечем още повече желаещи да се занимават със спорт, защото спортът възпитава добродетели, учи на дисциплина, укрепва здравето и волята на спортуващите.” каза господин Илиев.

На събитието присъстваха зам. – кметовете г – жа Валентина Караганова и г – н Бойко Христов, бивши треньори и спортни деятели от Дупница.


Днес в Общинска художествена галерия гр. Дупница се проведе пресконференция за предварително представяне на програмата на 46 – и Майски празници на културата Дупница 2024 г.

В представянето участваха кметът на града г – н Първан Дангов, зам.- кметът г -жа Валентина Караганова, директорът на Историческия музей в Дупница г- жа Анелия Геренска, ВРИД директор на ОбДТ “Невена Коканова” в Дупница г – н Иван Иванов и ръководителят на ФТА “Дупница 2000” Войн Войнов.
Майските празници ще започнат на 17 май с изложба “Музикалната слава на Дупница”, която ще бъде разположена на централния площад и ще представи известни музикални изпълнители от Дупница, а същинското откриване ще се състои от 19 часа на площад “Свобода” с концерт на Катя и Здраво от дует “Ритон”.
“Стремяхме се да бъдем различни от това, което традиционно се представя в нашия град и община, да дадем възможност за извява, както на външни изпълнители, така и на местни художници, изкуствоведи, литературни дейци и нашия театър” , каза г -н Дангов.


ПЪРВО МЕЖДУНАРОДНО РЕТРО ШОУ НА ОЛДТАЙМЕРИ В ОБЩИНА КРИВА ПАЛАНКА

Любителите на автомобили този уикенд имаха възможност да се насладят на шоуто на стари класически автомобили, които бяха изложени на Градския площад, в рамките на първото Международно ретро изложение на олдтаймери в Община Крива Паланка.
Този истински автомобилен фестивал представи серия от уникални модели, истински класики, които върнаха спомени от автомобилната история.
Старите и над 40-годишни олдтаймери дефилираха за първи път през града ни, оставяйки атрактивно впечатление със своя чар и елегантност.
Срещата на около 30 олдтаймера от различни клубове от Македония и Сърбия беше използвана за всички присъстващи да ги разгледат, снимат и да се насладят на автентичността на тези превозни средства, които са част от автомобилния клас.
Това уникално и празнично ретро шоу на олдтаймери беше организирано от Община Крива Паланка в сътрудничество с Клуб „Олтајмер Витези“ от Куманово и бе обогатено с изпълнението на ДЏ Буѓо.
Събитието е част от популяризирането на културата в рамките на проявата „Крива паланка – град на културата 2024“.