2023thu01junAll Daysun04ХХ Югозападен международен фолклорен фестивал„Мир на балканите”(All Day)(GMT+03:00) Община Дупница Организатор: Сдружение "ФТА Дупница-2000" и Община Дупница, със съдействието на Министерство на културата Event Type :Културно събитие,Фестивал

Подробности за събитието

Международният Фолклорен Фестивал “Мир на Балканите” е основан от режисьор-хореографът Воин Войнов през 2002 г. в град Дупница. Това е първият Международен Фолклорен Фестивал в Югозападна България, а от 2003г става регионален и обхваща градовете Дупница, Сапарева баня, Бобов дол, Кочериново и Кюстендил. Проявата е ежегодна в рамките на четири дни, организатори са Сдружение “ФТА Дупница-2000” и Община Дупница, със съдействието на Министерство на културата.

Фестивалът е четиридневен и се провежда под егидата на НК на Юнеско за България и Министерството на културата. Няма конкурсен характер.


Уважаеми колеги,

Очакваме заявките на вашите ансамбли, фолклорни танцови състави и формации за  участие в XXII-ят Югозападен Международен Фолклорен Фестивал “Мир на Балканите”, който тази година ще бъде проведен от 01.06.2023г.  до 04.06.2023г.

Право на участие имат всички колективи, младежки и детски танцови състави, клубове, танцови школи и групи за сценично разработени танци – Български, Арменски, Еврейски, Каракачански и др. етноси живеещи в България.

Фестивалът е четири дни и се провежда ежегодно. Няма конкурсен характер, нито такса за участие. Концертите са вечерни, от 18.00ч. На външна сцена 8 x 10м. с професионално осветление и озвучаване.

Заявките ще намерите на страницата ни във Fecebook: – Югозападен Международен Фолклорен Фестивал “Мир на Балканите”. За повече информация : 0888 946 517, e-mail voinvoynov@abv.bg

Повече

Време

june 1 (Thursday) - 4 (Sunday)(GMT+03:00)

Местоположение

Община Дупница