2024sun05may12:00"ВЕЛИКДЕНСКА ТРАДИЦИЯ" – ПРАЗНИК И КУПОН НА ГРАДСКИЯ ПЛОЩАД!12:00(GMT+00:00) Крива Паланка, площад „Градци“ Организатор: Община Крива Паланка Event Type :Инициатива,Конкурси,Фестивал

Подробности за събитието

В неделя на Градския площад в Крива паланка от 12 часа ще се проведе проявата „ВЕЛИКДЕНСКА ТРАДИЦИЯ“, която е част от празничното честване на Великденските празници и Възкресение Христово.
По традиция на събитието ще бъдат изложени най-големите великденски символи – червени и шарени яйца и великденска украса, от които ще бъдат избрани най-красивите и ще получат благодарствени грамоти.
Великденските творения ще се продават на символични цени, а събраните средства отиват във фонда на кампанията “Концертно пиано за Крива Паланка”.
Освен избора на най-красиво великденско яйце и великденска украса, тази година ще се проведат и традиционните великденски игри:
– Състезание за най-твърдото яйце
– Състезание по носене на яйце в лъжица и
– Състезание по носене на балон – по двойки
Всички желаещи ще могат да се регистрират за участие в началото на самото събитие.
Общият Великденски празник и забавните игри носят приятни изненади, особено за най-малките, и изпращат силно послание за обединение, задружност и празнуване на новото начало и живот в цялата общност.
Празникът ще бъде обогатен с Великденски концерт на Дейви и бенд, а в духа на традицията, както винаги, от името на Общината и кмета Митовски ще бъдат раздадени великденски яйца на всички присъстващи.
Община Крива Паланка и кметът Сашко Митовски Ви канят в неделя от 12 часа на площад „Градци“ да отбележим заедно Възкресение Христово и празника над всички празници, символ на вярата, любовта и семейството – Великден.

Повече

Време

(неделя) 12:00(GMT+00:00)

Местоположение

Крива Паланка, площад „Градци“